Jag är på bra humör

Idag gick jag bara iskolan ett till halv fyra den andra halvan hade vi frilufts dag så då gick jag bara i en och en halv timme. Man kunnde välja att springa en mil för att nå upp till de högre betygen men jag kännde mig inte riktigt 100 och sen så lät en mil sjukt långt så jag gick 6 km istället. Det var skönt! Efter skolan har jag bara suttit här vid datrorn och pluggat, har skrivit klart min inlämmning uppgift om massmedia. Imorrgon ska jag lämmna in den för feed back sen får jag tillbaka den för att ändra den om de behövs. Det är jätte bra tycker jag, då har man ju större chans att få ett bra betyg. Nej nu ska jag kolla på tv, det är inte ofta. Eller ju ganska ofta nu när andr avenyn börjat och så ska jag dricka grönt te. Så gott!

Lite trött på vardagen just nu

Nu är jag hemma för jag har rast eller håltimme så då orkar man ju inte va i skolan. Sitter och diggar Uggla. På matten fick vi tillbaka matte provet men det gick bara dåligt. Men får lov att ta igen till nästa prov. Det är ju snart. Börjer bli dax att göra sig klar för att åka till skolan igen. Hej då bloggen!

Btw jag är jätte sugen på att åka till London på höst lovet, eftersom att jag var där förra höstlovet.

Flytt tider


Vi lagar nästan aldrig mat nu för tiden

Nu ska jag ut och käka med Jenny och hennes familj och min. Eller pappa är inte hemma så de e bara mamma. Det här har jag på mig:


Chinos
Roling Stones t-shirt
Kofta med stenar på
Skor oxå såklart blir nog det vanliga alltså converse eller möjligtvis
ankelboots med klackar


Jag har kommit i en ha rakt hår period nu. Älskar rakt hår just nu!
Men om någon vecka är det väl lockigt igen. Brukar va så!

Rätt till oro, eller?

Hej allihoppa!

Skoldagen var helt okej.  Men jag oroade mig några gånger för att det skulle bli någon otäck skolmasak. Man vet ju inte vad människor kan få för sig nu förtiden. Det som hände i finland början av veckan är hemskt och eftersom att polisen hade hittat vapen hos en 16-årig kille från köping och dessutom en film med hotfull bild blir man ju rädd.men man kan ju inte gå och oroa sig för det hel tiden heller. Bara hoppas påp att det inte händer. Eller det ska inte hända rättare sagt.

Nu ska jag käka nudelwok med chasew nötter. Sedan träna med Malin för Hanna.
Senare ska jag nog åka till Jonathan.

Ha en bra kväll allesamans! :)

En lugn eftermiddag

                                                                                      JAG är vrål hungrig!


Skoldagen var skön. Först franska där vi kollar på film. Sedan Engelska i en halv timme för att det var så många som ville gå på lunch konserten i aulan. Jag titiade in där lite snabbt bara, cirka en halv låt. De va rätt mkt folk där. Sen datakunskap. Efter skolan har jag pluggat matte. Mamma var i stallet och pappa i Sthlm för att kolla på fotboll så hade hela eftermiddagen för mig själv. Skönt! Har matte A prov imorrn. Så det är ganska lätt. Sen skrev jag mina mål inför specialidrotts mötet som jag har i morgon. Ska kanske skriva lite på Samhällsuppsatsen om massmedia också men den ska inte vara klar för ens om två veckor så det är rätt lungt men man kan lämmna in den tidigare för feedback så då är det ju bra att vara i tid.

Äntligen kom mamma hem så hon kan laga lite mat, Det blir pannkakor efter mitt önskamål. Det är en av mina favorit rätter.  I kväll ska vi till kungsörs ridklubb och kolla på mammas arbetskamrat.


Min bästis!


När vi var på promenad igår

Jag vill ha en hund men kom på att jag har en häst

Jag vill ju ha en hund som jag kan gå ut och gå med men ingen annan i min familj vill ha en hund. jag kom på att jag faktiskt ju har en häst som jag lika gärna ta med på promenad så idag gick jag och Navve ut och gick. Någonstans på mitten stannade vi hos farmor och fikade han käkade knäckebröd och jag drack saft :) Nu ska jag äta fil och müsli som jag blivit beroende av och kolla på Maria Wern.


Jag gillar att gå ut och gå det är så skönt och avslappnande.

Helgen!

I fredags var jag ledig då sependerade jag dagen med att rensa min garderob och flytta ut all resterande kläder till en ny. Så nu har jag en garderob som jag kan gå in i det känns skönt den är inte stor men större än dem förra. Mamma och pappa ville bygga en trapp upp till vinden där inne men jag hindrade dem och gjorde om det det min garderob istället :) På kvällen klippte jag Anton och Jenny :) Det vart bra!

I Lördags jobbade jag i stallet sen tränade jag för Astir och det var det bästa jag någonsin gjort det gick fint. Sen var det middag på Athos men släketen det vr trevligt. Sedan sov Jonathan här hos mig.

Söndagen tävlade jag och det gick bra. Det var hoppning men det var lågt så han bryrdde sig inte då. Ska hoppa en högre klass nästa gång då går det nog bättre för då brukar han ta i mer.

Ont i axeln

Från Latte åt jag Lasange. Den var väldigt god. Jag har inte ätigt den tidigare. När jag är där tar jag jämnt en sallad, men jag har ätit så mycket sallad på sista tiden. Vill ju ha nått annat oxå. Att rida gick inte så jättte bra, han stretade mest emot.
Nu är jag hungrig och trött och har ont i axeln. Ska äta fil och müsli nu sen sova.  Måste nog ringa Jonathan också han var hos Jean- Pierre Barda och klippte sig idag måste höra hur det vart.

Nattnatt!

älskade Måndag

Jag älskar måndagar på nått sätt! visst är helgen skön men det är alltid så mycket som ska göras och hinnas med då. Vardagen är lite lungare på nått vis. Sen är man ju i skolan och det är kul speciellt måndagar då jag bara har roliga lektioner. Men idag hadee vi skolkort och det tycker jag inte om. Aldrig blir man bra på dem.

Nu ska jag och mamma till Caffe Latte och äta sedan ska jag till stallet och rida lektion. Känns som de inte var så länge sedan, det är alltid måndag !

Puss raringar!

13/9

Ikväll käkade vi på Intermezzo. Jag åt en kykling sallad, de var gott! Jag har nästan blivit beroende av den. Förra veckan åt jag den två gånger. Det var jag, Amanda, Olle, Eric och Linda senare kom oxå Victor och mötte upp. Sen gick vi hem till mig och kollade på Bob Dylan filmen, men det gick inte att få svensk text utan de var dansk så de var jobbit att kolla efter en stund, så vi kollade på tv i stället. Bla. Extra Extra!

Nu kom jonathan som jobbat hela dagen så vi ska gå och sova nu!

Godnatt!

sen som alltid igen ?

oj oj !

Nu måste jag skynda iväg. Sitter och lyssnar på Kent och tiden flyger iväg. Jag är själv hemma ikväll mamma och pappa är ju på fest och Jonathan jobbar. Så nu ska jag möta upp Amanda så ska vi gå och käka, sen vidare skulle jag tro!

Dagens hinner jag nog ända lägga upp:



T-shirt= MQ
Chinos= Lindex
Skor= Vaga Bond ( varför har jag nästan bara vaga bond skor?)
Ska även ha en kofta och jacka så klart ! Det är riktig höst nu ju!!


Jag hatar egentligen spetsig tå, med med de där spännerna så känndes
den lite med rockie så då funkar de!

Uppdatering

hej bloggen! Ett tag sedan sist.

Idag har jag iallafall varit på gymmeet och tränat det var skönt. Efter det var jag och kollade på innebandy (sverigespelen)
Sedan var jag tvungen att färga håret lite. Mina lockar och min längd på håret är äkta men inte min färg. De flesta människor tonar, färgar eller slingar ju sitt hår så inget konstigt med det. De är ju få människor förunnat ha en fin naturlig färg, de flesta har ju nån råttfärgs liknande matt hårfärg.
Har ingen förebild men en mellan och efter bild kan jag bjuda på.


Man kan inte ta ett seriöst kort när man ser ut så där i huvet.


Huvudsaken var att resultatet vart bra iallafall:)


Kissen ville oxå vara med på kort!

Färgen satte jag på på salongen sen åkte jag hem för att skölja ur det. Eveline fixade håret på mamma som är på 50 års fest ikväll så då passade jag på att ta lite färg :K Ska dock till salongen på Onsdag igen och fixa lite mer och toppa lite!

idag är idag

Idag vaknade jag upp med Jonathan :D Vi åt frukoas sen drog jag till skolan. Nu ska jag ta en liten tupp lur för har lite ont i huvet så då kanske de blir bättre. Sen ska jag rida och prova alla nya saker som jag och mamma köpte igår när vi stor shoppade på Hööks :D Puss så länge

Good Day

Nu har jag precis ätit lite tackos och druckit kaffe. Jag har rast tills 11.10 så då passade jag på att åka hem. Jag har även hunnit med att ta en powernap så känner mig pigg också. Ska snart åka tillbaka til skolan, där jag har svenska, historia och samhällskunskap. I morse hade jag matte. Alltså är Måndagar bra dagar då det är mina favorit ämmnen som står på schemat. Ingen tråkig lektion alls.

För att lyckas med dina studier...

..är det viktigt att ha en bra studie teknik. Ett tips kommer här:

Förra veckan när jag skulle lära mig gloser kom jag på ett nytt sätt att göra det. Förut har jag bara skrivit ner orden på svenska i en spalt och i den andra spalen skrivit orden på det andra språket och sedan hållit för de engelska orden och försökt översatt de svenska på en lapp bevid. Fast så gjorde jag inte denna gång. Istället skrev jag de svenska orden på flera lappar och på baksidan av lapparna skrev jag de engelska orden. Sedan la jag lapparna framgör mig med de svenska orden uppåt och sedan när jag kunnde ett ord  på engelska skrev jag de på en lapp breve. På det viset är det lätt att sedan bara plocka bort de ord man kan, och bara öva på de man inte kan. Det är också bra för man kan blanda runt dessa lappar så det blir i olkia ordning. Då kan man verkligen orden och det blir inte nått man bara kan rabbla upp. Sen tyckte jag det känndes roligare att gö på detta sätt, vet inte varför man de va som att spela spel eller nått.





Några andra små tips är:
♦ Planera in dina plugg timmar. Börja inte att läsa till ett prov kvällen innan. Utan börja flera dagar innan och ta lite i taget.
♦ Andvänd en kalender där du skriver upp vilka dagar du har läxor till, så att du inte glömmer något. 
♦ Häng med på lektionerna och plugga så mycket du kan på raster och håltimmar. Då blir det inte lika mycket att göra hemma.
♦ Köp en pärm som du kan sätta in alla lösblad du får.
♦ Håll ordning i skåpet med hjäp av mappar. Att ha skåpet i en enda röra leder oftast till att man inte hittar någonting.
♦ Sov ordentligt och ät frukost hemma, annars orkar man inte med skolan. Iallafall inte jag.

Nu ska jag gå och dricka te och sedan sova.  


To fast

Jag tycker det känns som lördag kväll varför gör de det? De är ju inge bra. I morse vaknade jag ialla fall upp hos Jonathan, fast han var inte hemma han jobbade. Men jag käka frukost och kollade en liten stund på Idol mad hans mamma sedan åkte jag till stallet. Skulle ha tränat för Lotta men vart inget så jag och Jenny red ut i stället.

När jag kom hem käkade jag sen har timmarna bara flugit iväg. Vart tog dagen vägen? Usch jag tycker inte om när tiden går så fort. Nu ska jag gå och basta. Det ska bli skönt. Hej hej!

Mys

I går träffade jag mina favorit tjejer  Amila, Amanda Och Myriam. Vi hade mest mys med godis och King kong och prat hos Amanda. Vi känner varann så bra och tycker lika om det mesta, så ibland behöver vi inte ens prata utan det räker att tänka så förstår vi varann ibland. Som telepati kanske. Hihi!

Amila & Mirre när vi skulle på klass resa i 9: an


Amanda för ganska länge sedan.


Tra la la

Idag slutade jag kvart iett. Det var riktigt skönt. På gympan hade vi simmning och det var grymt jobbigt. Men jag kämpade och simmade till mig ett MVG :D Nu ska jag ta en liten tupp lur sedan är det dax för helg städning.

Hur kunnde matte bli så kul ?

Och vem kunnde ana att samhäll innehöll så mycket matte? Nu måste jag ta och sluta med matten fast egentligen vill jag inte det för det är så roligt. Jag har blivit tvungen att räka matte varja dag för att inte komma efter i planeringen. Fast det gör mig inte så mycket för det är faktiskt riktigt roligt nu. På högstadiet tyckte jag det var bland de tråkigaste ämnena men nu är det riktigt kul. Vad kan det bero på ? Idag räknade jag till och med mycker mer än jag behövde, det är ju så kul och idag hade jag mycket tid över. Så nu ligger jag före planeringen det känns skönt. Men var det kaffet eller chokladen som gjorde det så kul ? Kanske en del, fast i skolan har jag ju inte det och då är det lika roligt. Jag tror det har att göra med att det är ganska så lätt plus att vi har en jätte bra lärare som förklarar så man verkligen förstår, då blir det ju lätt. Det hade jag inte i nian. 

Nu längtar jag till gymmet. ciao!

En skön dag

Nu har jag precis gjort i ordning en stor kopp kaffe som jag ska avnjuta under tiden som jag pluggar. Köpte även med mig lite mörk choklad på vägen hem från skolan som jag ska äta också. Då blir plugg tiden inte bara jobbig. Men min skoldag idag var skön hade endast två lektioner matte och historia. Gick från 11 till 13. Liknar alltså lite Jensen. Ne nu äre matte boken som gäller. Efter det ska jag till gymmet.


Väl uppskattade bönor

popcorn

Idag gick jag i skolan tio till två. Men efter skolan pluggade jag till sex så så ledig var jag ju inte. Efter det åkte jag och red. Nu kollar jag på nyheterna och äter popcorn. I morgon går jag 11 till 14 och behöver nog inte plugga lika mycket så då ska jag blogg lite roligare inlägg. Heey !

Fullrull

Nu är jag hemma för jag har rast i nästan två timmar mellan matten och svenskan så då är det lika bra att åka hem. Jag har gjort lite matte som jag inte hann med på lektionen sen nyss så drack jag varm choklad. Det är så gott! I går så hade jag och mamma stallet hela dagen. Det började med att vi släppte ut hästarna. Efter det mockade och fikade jag. Sen red jag Navrino och efter det hade jag och Sara hand om ett barn kalas. När det var klart var det dax att släppa in hästarna och när jag hjälp mamma med det så åkte jag iväg på allsång på himmlabackan där blan annat Charlotte Perelli uppträdde. Efter det var det bara att åka till stallet igen för att kvälls fodra. När jag kom hem där ifrån var jag så trött att jag sommnade redan klockan kvart över nio. Det är så skönt att gå och lägga sig när man är så där jätte trött. Men där har ni i allafall förklaringen till att jag inte skrev nått igår. Nu ska jag åka tillbaka till skolan igen.


Mycket folk på allsången.

Godmorgon

Igår hann jag aldrig uppdatera, det var full rulle hela dagen. Nu käkar jag frukost, ska till skolan snart. Hörs senare om vad jag gjorde igår. Pusshej!

RSS 2.0